hårolie behandling

Denne indholdsrige e-håndbog vil forklare et par problemer der forbindes med ordentlig hårpleje. Ved at læse den, vil du lære hvordan hårolier virker og du vil genkende vigtigheden af pleje af hovedbunden. Derudover vil du endelig forstå hvad hår porøsitet er og hvordan du skal behandle hår af forskellige typer.

Hårbehandling med olie – hvad er det?

Hårbehandling med olie er en plejeprocedure der afhænger af genopbygning af hår og hovedbund ved brug af naturlige olier. Sandheden er, at naturlige olier har været kendt i hele verden i årevis da de ivrigt bruges ikke blot som skønhedsprodukter men også for deres helende virkning, som de er yderst værdsatte for. Særligt folk fra regioner i Asien og Sydamerika bruger hårbehandling med olie som et ritual.

Hårbehandling med olie – fordele

Hårbehandling med olie giver kun fordele. På trods af indholdet af værdifulde fedtsyrer, gemmer naturlige olier på masser af vitaminer og mikroelementer der er essentielle for sund hårvækst. Hvis det påføres hyppigt, vil hårbehandling med olie genopbygge håret, pleje hovedbunden, nære hårsækkene i dybden og hjælpe dig med at sige ‘farvel’ til alle problemer der påvirker håret. Derudover hjælper hårbehandling med olie med at få håret til at modstå byforurening og mekaniske skader. Ydermere, så er olien god til at beskytte håret mod hårde vejrforhold og, som konsekvens, hæmmer de effekten af for tidlig aldring af håret. Med andre ord, så leverer hårbehandling med olie dybdegående genopbygning og langvarige effekter af smukt og sundt hår.

Hårolie – hvordan skal produktet opbevares?

Meget afhænger af typen af olie og indholdet af vitamin E, hvilket anses for at være et af de naturlige konserveringsstoffer. Ingen olie kan lide at blive udsat for sol, derfor bør sådanne produkter være lukket inde i mørke flasker. Derudover kræver mange olier opbevaring i køleskab.

Hvem er hårbehandling med olie for?

Alle! Uanset om dine problemer med hår og hovedbund er alvorlige eller ej, er der ingen bedre genopbygning og beskyttelse for dit hår end hårbehandling med olie. Man skal huske at alle hårtyper (selv de sunde) kræver støtte og næring ligesom enhver type hovedbund har brug for ordentlig pleje. Hemmeligheden ligger i det rette valg af olie.

Fedtet hår – kan det behandles med olie?

Fedtet hår kan ikke blot blive behandlet med olie, men burde faktisk få sådanne behandling jævnligt. Fedtet hår skal behandles med olie, da kun dette naturlige produkt vil stoppe overdreven produktion af talg. Mange olie kan balancere produktionen af talg og regulerer processerne der finder sted i hovedbunden. Hvis olien dækker hovedbundens behov, stopper håret med at blive for fedtet. Håret opnår ekstra volumen da det bliver stærkt nok til at løfte sig fra rødderne.

Hvordan forbereder man håret til hårbehandling med olie?

For at gøre proceduren succesfuld, skal håret være fri for alle silikoner, paraffin og andre ingredienser der kan forhindre en olie i at trænge ind i håret. Denne gruppe inkluderer også alle stylingsprodukter, såsom hårsprays, gelé og mousse.

Hvordan påføres olien til håret?

Det er bedst hvis en olie påføres både til længden af håret samt hovedbunden. Det anbefales at dele håret op og påføre olien langs skilningerne; blot en dråbe olie er nok til en skilning. Med andre ord, så minder påføringen af olie til hovedbunden lidt om farvning af rødderne, eftersom proceduren skal udføres på samme måde. Det øjeblik hvor hele hovedbunden er dækket med olie, er det værd at massere hovedbunden blidt for at stimulere mikro-cirkulationen og lette oliens indtrængen i hårsækkene. Derudover skal olien fordeles ligeligt henover hårlængden; det svarer til at påføre en hårmaske eller balsam.

Hårolie – hvor meget skal bruges til hårbehandling med olie?

Det hele afhænger af hårets længde og mængden af skader. For eksempel, kan dehydrerede hårspidser dækkes med mere olie for at give en intensiv opbygning. Dog skal man huske på ikke at påføre for meget af dette naturlig produkt. Den optimale dosering er ca. 5 ml, hvilket svarer til en teskefuld.

Hvor længe skal olien blive på håret?

Det bedste ved hårolier er, at de kan sidde på håret så længe man ønsker.

De mest dybdegående effekter genereres godt nok af hårbehandling med olie natten over, men hvis du ikke har tid til at gøre det, kan du lade olien sidde i en time eller to og derefter rense ved brug af en mild shampoo. Mange kvinder lader olien sidde i håret i kun 15 minutter, lige før hårvask. Olien kan også påføres til håret lige efter shampoo, uden at rense det ud (i dette tilfælde kan olien ikke masseres ind i hovedbunden). Derudover er en hårolie uerstattelig for hårstyling hver dag – den skal påføres til tørt hår, ved at starte fra midt på længden og nedad. Derudover kan den også påføres kun til hårspidserne; den vil virke som et serum.

Hvor ofte skal hårbehandling med olie udføres?

Det hele afhænger af dine præferencer. Hvis dit hår er meget skadet, anbefales det at man laver behandlingen hver anden dag. De gode nyheder er, at forbedring af hårets tilstand vil være synlig, selv hvis du kun påfører olien en gang om ugen. Derudover, så husk på at i dette tilfælde skal olien også masseres ind i hovedbunden.

Hvad skal man bruge for at fjerne olien fra håret?

Olier kan ikke lide kemiske, kunstige og comedogene ingredienser. De hæmmer ikke blot virkningen af olierne, men forstyrrer også de processer der finder sted i hovedbunden. Med andre ord, så kan disse ingredienser ødelægge hvad olierne har formået at reparere. Med dette i mente, så er de bedste shampooer til at fjerne olier fra håret dem uden SLS og SLES, parabener, kunstige farvestoffer og andre ingredienser der irriterer huden. Af denne årsag, kan du bruge økologisk shampoo eller en silikat præparation der er designet til at vaske børns hår.